Дюр Кампус

Дюр Кампус, Битигхайм-Бисинген

Инвеститор: Дюр АГ
Архитекти: Шрейнер архитекти, Щутгарт

Преградни стени: Система 2000 / 7000

Новата офиссграда на DÜRR AG се състои от три, свързани помежду си с топла връзка, сгради разположени на разгърната застроена площ от 68 000 м². Комплексът разполага с 1500 модерни работни места и в бъде ще бъде използван като център на за технологично развитие.

Предимства на проекта:

• отворената архитектура дава възможност за кратки разстояния и подобрява комуникацията между служителите
• сградата може да бъде гъвкаво адаптирана към различните нужди и допринася в голяма степен за цялостната концепция на фирмата

Високите изисквания за височина на тавана, гъвкавост, звукоизолация и поглъщане на звука могат да бъдат изпълнени само от разделителните стени на Strähle – система 2000 и абсорбер система 7000.
Информация за проекта:

• РЗП: 68 000 m² / площ за офиси: 36 000 m²
• 500 m² вградени абсорбиращи стени с хоризонтални слотове
• 332 бр. свободно стоящи абсорбери (1400 m²)
• 370 m² монтирани в стената абсорбери
• 6000 m² абсорбер на тавана
• височина на офиспомещенията: до 4420 мм
• постигната шумоизолация: до Rwp 44 db